fejlődéspszichológia

Újszülöttkor, kisgyermekkor, óvodáskor, kisiskoláskor, kiskamaszkor, kamaszkor;

fejlődés és fejlesztések

Amikor gyermekpszichológusként egy új családdal találkozom, mindig beszélgetünk arról, éppen milyen fejlődési szakaszban van most a gyermek és a család.

Ez nagyon fontos ahhoz, hogy jobban megértsük a gyermek viselkedését és közelebb kerüljünk a probléma megoldásához!

Ezen az oldalon olvashattok a különböző életkori szakaszokról és azok sajátosságairól. Fejlesztésekről, gyógypedagógiát  is érintő témakörökről.

 
 
nyári szünet karantén után

Nyári szünet 3 hónap karantén után

Különös nyár lesz a 2020-as évben, hiszen a koronavírus járvány miatt már március közepe óta szünetelt az iskolába járás. Egyre több aggódó kérdést kapok, hogyan fognak így visszatérni szeptemberben a diákok az iskolába? Milyen legyen a nyári szünet, tanuljanak-e a gyerekekkel, mire készítsék fel őket? Egy biztos: Ne aggódjatok! Ez a helyzet MINDENKINEK új és ismeretlen!

Tovább olvasom

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

szeparációs szorongás

Mindent a szeparációs szorongásról.

Mint derült égből a villámcsapás, legtöbbször így köszönt be a szeparációs szorongás a család életébe. De mi ez a jelenség valójában? meddig normális mértékű? Ebből a cikkből kiderül.

mikulás hazugság

A Mikulás és a Jézuska hazugság?

Te mit gondolsz, hazugság az, ha gyermekednek a Mikulás és a Jézuska hozza az ajándékot? Ebben a cikkemben a decemberi ünnepi szokásokról írok, ahogyan a gyermekek megélik.

közösség