2020 számokban a Gyermekpszichológus BLOG-on.

2020-ban egy dolog már év elején megfogalmazódott bennem: A Gyermekpszichológus BLOG-ot fejlesztenem kell. Ez egy személyes bejegyzés. Olvasd el!
Bojti Andrea gyermekpszichológus

2020 egy nagyon különös év volt. Könnyűnek semmiképpen nem mondanám. Sajnos minket is sok megpróbáltatás ért a világjárványtól függetlenül is.

Egy dolog viszont már év elején megfogalmazódott bennem: A Gyermekpszichológus BLOG-ot fejlesztenem kell. 2011-ben a pályám elején hobbiként kezdtem el írni. Akkoriban ez a tanulásom része volt. Ezzel együtt a Facebookon is folyamatosan alakult a közösség a blog körül. Évekkel később, amikor a gyermekeim megszülettek kevésbé tudtam az oldallal foglalkozni. Örültem, ha egy hónapban egy cikket megírtam. 2017-ben létrehoztam A gyermekpszichológus válaszol zárt csoportomat és 2018-ban az Instagram oldalam is elindult.

2020 év elején érett meg bennem a gondolat, hogy itt az ideje egy saját magazin oldal kialakításának és ezzel együtt a további munkáim átgondolásának. A tavaszi karantén időszak ráébresztett arra, hogy nincs mire várnom, meg kell csinálni a honlapot. 2 kicsi gyerekkel itthon semmi másra nem volt időm, mint esténként az oldalamat bütykölni. Addig képeztem magam a weblapszerkesztés témájában, amíg végül én magam létrehoztam az oldalt. Tudom, hogy erre más esetben soha nem lett volna ennyi időm. (Itt köszönöm meg a sok hasznos tudást Barnának és a WP Sulinak 😊)

Ahogy az életünk a vírus idején fokozatosan az online térbe terelődött, úgy kezdtem én is azt érezni, hogy a személyes konzultációkkal csak kevés embernek tudok igazán segíteni. Nyáron fogalmazódott meg bennem az ötlet: online kurzusok formájában lehetne a legnépszerűbb témákat feldolgozni. Még év elején tartottam egy workshopot, ami az óvodakezdésről szólt. Ezt továbbgondolva készült el augusztusban az első online kurzusom, a Felkészülés az óvodára. Októberben indult A magabiztos szülők iskolája, ami folyamatosan elérhető. Novemberben pedig befejeztem az eddigi legkomplexebb nagy kurzusomat a Válás gyermekszemmel-t. Ez utóbbi az a téma, amivel az elmúlt 10 évben talán a legtöbbször konzultáltam a szülőkkel. Hogyan lehet úgy elválni, hogy a gyermek lelke a legkevésbé sérüljön?

Ezek a kurzusok évente néhány alkalommal nyílnak meg az érdeklődők számára. Az anyagok feldolgozása azonban nem időhöz kötött. A saját tempódban, az én segítségemmel haladhatsz. A kurzusok oldalán kérhetsz értesítőt az aktuális indulásról.

Januárban indul a következő kurzus: Felkészülés a kistestvér érkezésére! (Itt kérhetsz értesítést az indulásról)

2020 tavaszán a karantén szülte a #keddeste Facebook élők ötletét. Március óta azóta is minden kedden este 9-kor élőben jövök 1-1 témával a Facebook oldalamon. Ezeket az idén létrehozott YouTube csatornámon is visszanézheted. Decemberben elindítottam az Instagram oldalamon A gyermekpszichológus válaszol kérdezz-felelek rovatot. Minden hétfőn sztoriban válaszolom meg a feltett kérdéseket.

Idén az eddiginél még többször hívtak a médiába is szakértőnek. Sokszor láthattál az RTL Klub műsoraiban és az írott sajtóban. Remélem ezzel még több emberhez eljut a gyermekpszichológia szemlélete.

És akkor a számok:

Köszönöm a támogató jelenléted és tarts velem 2021-ben is! Oszd meg, kérdezz és legyél aktív részese a közösségnek! Boldog Új Évet Kívánok!

Szeretnéd jobban megérteni gyermeked lelkivilágát?

Nézd meg, hogyan segít neked ebben A magabiztos szülők iskolája!
Népszerű!

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Megosztom:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn