fejlődéspszichológia

Újszülöttkor, kisgyermekkor, óvodáskor, kisiskoláskor, kiskamaszkor, kamaszkor;

fejlődés és fejlesztések

Amikor gyermekpszichológusként egy új családdal találkozom, mindig beszélgetünk arról, éppen milyen fejlődési szakaszban van most a gyermek és a család.

Ez nagyon fontos ahhoz, hogy jobban megértsük a gyermek viselkedését és közelebb kerüljünk a probléma megoldásához!

Ezen az oldalon olvashattok a különböző életkori szakaszokról és azok sajátosságairól. Fejlesztésekről, gyógypedagógiát  is érintő témakörökről.

 
 
nyári szünet karantén után

Nyári szünet 3 hónap karantén után

Különös nyár lesz a 2020-as évben, hiszen a koronavírus járvány miatt már március közepe óta szünetelt az iskolába járás. Egyre több aggódó kérdést kapok, hogyan fognak így visszatérni szeptemberben a diákok az iskolába? Milyen legyen a nyári szünet, tanuljanak-e a gyerekekkel, mire készítsék fel őket? Egy biztos: Ne aggódjatok! Ez a helyzet MINDENKINEK új és ismeretlen!

Tovább olvasom

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

névtelen terv (1)

9 jel, hogy a kamasz gyermeked bajban van

Ne gondold, hogy az a jó, ha kamaszkorú gyermeked soha nem lázad vagy a legjobb barátjaként kezel. A serdülőkori identitáskrízis egy megúszhatatlan változás a család életében. Akárcsak a dackorszak idején, itt is szélsőséges érzelmi állapotok uralhatják a családi életet, melyeknek egy jó része életkori sajátosság és magától csillapodik. Ebben a cikkben segítek neked végiggondolni, milyen

biztonságos kötődés

Így szeresd feltétel nélkül a gyermeked!

Egy feltétel nélküli szeretetet adó családi légkör az alapja a biztonságos kötődésnek. Ahol a szülők tiszteletben tartják a gyermek igényeit, vágyait, de kereteket szabnak és úgy terelgetik.

közösség