pszichés problémák

Minden szülő szeretne a gyermekének gondtalan, csodálatos gyermekkort biztosítani, de a tökéletes gyermekkor valójában illúzió. 

A gyermekek is átélnek félelmeket, szoronganak, lehetnek nehezebb periódusaik. Nem mindig találják a helyüket a közösségben vagy konfliktust élnek meg a családban. Ezek az élet sokszor elkerülhetetlen dolgai.

A leggyakoribb gyermekkori pszichológiai problémák:

  • Szorongásos zavarok
  • Hangulatzavarok
  • Viselkedés- és magatartásproblémák
  • Szociális problémák (beilleszkedési, társas zavarok)

Ezen az oldalon a különböző gyermekkori pszichés problémákról olvashatsz.

Fontos! Ha azt gondolod, a gyermekednek pszichés eredetű problémái vannak, akkor ne késlekedj! Fordulj mielőbb szakemberhez, hogy segíteni tudj neki!

Magánrendelésemen én is szívesen állok rendelkezésre.

Időpontot itt kérhetsz!

Székletvisszatartás

A székletvisszatartás oka és kezelése

Az normális, ha egy 4 éves gyerek egy héten csak egyszer kakil? Szülőként hogyan segíthetek neki a probléma kezelésében? Az egész család életére kihat, ha a gyermek székletvisszatartással küzd. Ezért ez az egyik leggyakoribb problémakör, amivel a családok felkeresnek.

ELOLVASOM
gyermekkori félelem

Gyermekkori félelem. Meddig normális?

Fél a sötétben. Retteg a kutyáktól. Fél egyedül kimenni a lakásból. Fél megszólalni az órán. De meddig normális ez? Mikortól számít kórosnak? Tudj meg mindent a gyermekkori félelmekről!

ELOLVASOM
gyermekpszichológus magánrendelés

Mi történik a gyermekpszichológusnál?

A leggyakoribb kérdés, vajon mit is csinál, hogyan dolgozik a gyermekpszichológus? Mennyire vesz részt a szülő a terápiában? Tudhatja-e mi történik ott? Mit mondjon a gyereknek, miért kell mennie? Ezekre a kérdésekre adok most választ a cikkemben, olvassátok el!

ELOLVASOM
gyermekpszichológus magánrendelés

Mikor segít a gyermekpszichológus?

A szülői lét, a gyermeknevelés számos kihívást tartogat magában és nehéz eldönteni mikor válik egy probléma olyan komoly mértékűvé, hogy szakemberhez kell fordulni vele. Ebben a cikkemben elmondom, milyen estekben szükséges gyermekpszichológus segítségét kérni!

ELOLVASOM

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

közösség