pszichés problémák

Minden szülő szeretne a gyermekének gondtalan, csodálatos gyermekkort biztosítani, de a tökéletes gyermekkor valójában illúzió. 

A gyermekek is átélnek félelmeket, szoronganak, lehetnek nehezebb periódusaik. Nem mindig találják a helyüket a közösségben vagy konfliktust élnek meg a családban. Ezek az élet sokszor elkerülhetetlen dolgai.

A leggyakoribb gyermekkori pszichológiai problémák:

  • Szorongásos zavarok
  • Hangulatzavarok
  • Viselkedés- és magatartásproblémák
  • Szociális problémák (beilleszkedési, társas zavarok)

Ezen az oldalon a különböző gyermekkori pszichés problémákról olvashatsz.

Fontos! Ha azt gondolod, a gyermekednek pszichés eredetű problémái vannak, akkor ne késlekedj! Fordulj mielőbb szakemberhez, hogy segíteni tudj neki!

Magánrendelésemen én is szívesen állok rendelkezésre.

Időpontot itt kérhetsz!

iskolai bántalmazás

Az elkövetők összeomlanak, amikor kiderül mit tettek…HVG cikk

„Csapatban megoszlik az egyéni felelősség, gyakran fordul elő, hogy beleviszik egymást a zaklatásba – mondja a gyermekpszichológus – amikor viszont kiderül egy ilyen ügy, és egyenként veszik elő és kérik számon őket, akkor összeomlanak, mert nem gondolták korábban, hogy amit csináltak, annak ekkora súlya van”.„Ilyen esetekben nekik is segíteni kell lelkileg, még akkor is, ha

ELOLVASOM
iskolai bántalmazás

Iskolai bántalmazás. Hogyan előzhető meg?

Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontos az, hogy beszélgess a gyermekeddel, ha azt látod, valami nyomja a lelkét. (Meg egyébként is persze) Kérdezz tőle konkrétabb dolgokat, ne csak annyit, hogy “Na, mi volt ma a suliban?” Ha leráz, akkor is menj utána egy idő után. Sok gyermek, főleg kamaszkorban nem szereti, ha egyből lerohanják kérdésekkel,

ELOLVASOM
gyerek tikkel

Tikkel a gyerek. Mit tegyek?

A tikkelés gyakori jelenség gyermekkorban, mégis nagyon keveset tudunk róla. Sokszor még a nevét sem ismerik. Így legtöbbször nem is kezelik jól sem a szülők sem a gyermek környezete. Ez viszont árthat is! Olvasd el a cikket és tudj meg többet róla!

ELOLVASOM

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

névtelen terv (1)

9 jel, hogy a kamasz gyermeked bajban van

Ne gondold, hogy az a jó, ha kamaszkorú gyermeked soha nem lázad vagy a legjobb barátjaként kezel. A serdülőkori identitáskrízis egy megúszhatatlan változás a család életében. Akárcsak a dackorszak idején, itt is szélsőséges érzelmi állapotok uralhatják a családi életet, melyeknek egy jó része életkori sajátosság és magától csillapodik. Ebben a cikkben segítek neked végiggondolni, milyen

biztonságos kötődés

Így szeresd feltétel nélkül a gyermeked!

Egy feltétel nélküli szeretetet adó családi légkör az alapja a biztonságos kötődésnek. Ahol a szülők tiszteletben tartják a gyermek igényeit, vágyait, de kereteket szabnak és úgy terelgetik.

közösség