pszichés problémák

Minden szülő szeretne a gyermekének gondtalan, csodálatos gyermekkort biztosítani, de a tökéletes gyermekkor valójában illúzió. 

A gyermekek is átélnek félelmeket, szoronganak, lehetnek nehezebb periódusaik. Nem mindig találják a helyüket a közösségben vagy konfliktust élnek meg a családban. Ezek az élet sokszor elkerülhetetlen dolgai.

A leggyakoribb gyermekkori pszichológiai problémák:

  • Szorongásos zavarok
  • Hangulatzavarok
  • Viselkedés- és magatartásproblémák
  • Szociális problémák (beilleszkedési, társas zavarok)

Ezen az oldalon a különböző gyermekkori pszichés problémákról olvashatsz.

Fontos! Ha azt gondolod, a gyermekednek pszichés eredetű problémái vannak, akkor ne késlekedj! Fordulj mielőbb szakemberhez, hogy segíteni tudj neki!

Magánrendelésemen én is szívesen állok rendelkezésre.

Időpontot itt kérhetsz!

iskolai bántalmazás

Iskolai bántalmazás. Hogyan előzhető meg?

Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontos az, hogy beszélgess a gyermekeddel, ha azt látod, valami nyomja a lelkét. (Meg egyébként is persze) Kérdezz tőle konkrétabb dolgokat, ne csak annyit, hogy “Na, mi volt ma a suliban?” Ha leráz, akkor is menj utána egy idő után. Sok gyermek, főleg kamaszkorban nem szereti, ha egyből lerohanják kérdésekkel,

ELOLVASOM
gyerek tikkel

Tikkel a gyerek. Mit tegyek?

A tikkelés gyakori jelenség gyermekkorban, mégis nagyon keveset tudunk róla. Sokszor még a nevét sem ismerik. Így legtöbbször nem is kezelik jól sem a szülők sem a gyermek környezete. Ez viszont árthat is! Olvasd el a cikket és tudj meg többet róla!

ELOLVASOM
szülői túlféltés

Szülői túlféltés – Árthatok vele a gyermekemnek?

Attól kezdve, hogy szülővé válunk, aggódunk. Először azért, mert sír és mi nem tudjuk miért? Izgulunk a megfelelő fejlődése miatt. Eszik-e, alszik-e eleget? Féltjük a rá leselkedő veszélyektől. Később vajon meg tudja majd magát védeni ebben a mai világban? Ki tud állni az igazáért?

ELOLVASOM
szeparációs szorongás

Mindent a szeparációs szorongásról.

Mint derült égből a villámcsapás, legtöbbször így köszönt be a szeparációs szorongás a család életébe. De mi ez a jelenség valójában? meddig normális mértékű? Ebből a cikkből kiderül.

ELOLVASOM
Székletvisszatartás

A székletvisszatartás oka és kezelése

Az normális, ha egy 4 éves gyerek egy héten csak egyszer kakil? Szülőként hogyan segíthetek neki a probléma kezelésében? Az egész család életére kihat, ha a gyermek székletvisszatartással küzd. Ezért ez az egyik leggyakoribb problémakör, amivel a családok felkeresnek.

ELOLVASOM

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

biztonságos kötődés

Így szeresd feltétel nélkül a gyermeked!

Egy feltétel nélküli szeretetet adó családi légkör az alapja a biztonságos kötődésnek. Ahol a szülők tiszteletben tartják a gyermek igényeit, vágyait, de kereteket szabnak és úgy terelgetik.

közösség