Család

A család szerepe a gyermek fejlődésében a kezdetektől meghatározó értékű, ezért a gyermekek lelki világát nem lehet önmagában, a család nélkül megismerni.

Ezért ezen az oldalon mint a gyermekpszichológia szerves része, a család témakörében írt cikkeket olvashatod!

Legyen itt szó a szülőségről, testvérkapcsolatról, nagyszülőkről, mozaikcsaládokról és nukleáris(hagyományos) családokról. A gyermekek életében meghatározóak a családi szabályok, keretek, az ünnepek és a szokások. 

Ugyanakkor fontos azt is tudni, hogyha a családban gondok vannak, akkor a probléma sokszor a gyermeken keresztül tünet formájában nyilvánulhat meg.

költözés

Költözés? Így készítsd fel rá a gyereket!

Másik házba vagy albérletbe költöztök? Félsz, hogy nehezen viseli majd a gyermek a változásokat? Sokan éreznek így, mégis az általános tapasztalat az, hogyha jól felkészültök rá, akkor hamar megszokják a gyerekek az új helyzetet. Olvasd el, mire érdemes figyelni! Először is szeretném ha tudnád, hogy egy egyszerű költözést a gyermekpszichológia normatív krízisnek tekint. Olyan általános,

ELOLVASOM
szülővé válás

Szülővé válás: mondhatjuk, hogy krízis?

Illik egyáltalán krízisként beszélni a gyermekvállalásról? Ebben a cikkemben elmondom, hogyan gondolkodunk a gyermekszületésről mi rendszerszemléletű pszichológusok! Spoiler: ha elolvasod kiderül mit is jelent a “normatív krízis” kifejezés

ELOLVASOM

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Témák

Legfrissebbek

nyári szünet karantén után

Nyári szünet 3 hónap karantén után

Különös nyár lesz a 2020-as évben, hiszen a koronavírus járvány miatt már március közepe óta szünetelt az iskolába járás. Egyre több aggódó kérdést kapok, hogyan fognak így visszatérni szeptemberben a diákok az iskolába? Milyen legyen a nyári szünet, tanuljanak-e a gyerekekkel, mire készítsék fel őket? Egy biztos: Ne aggódjatok! Ez a helyzet MINDENKINEK új és ismeretlen!

napirend

A napirend mint gyermeknevelési eszköz

Tudtad, hogy egy jó napirend kialakítása alapvetően fontos, ha szeretnéd kiegyensúlyozottan nevelni a gyermeked? Ebben a cikkben arról írok, hogyan lehet rugalmasan, de mégis következetesen és kiszámíthatóan szervezni a családi élet ritmusát (napirendjét).

gyermekpszichológus magánrendelés

Mikor segít a gyermekpszichológus?

A szülői lét, a gyermeknevelés számos kihívást tartogat magában és nehéz eldönteni mikor válik egy probléma olyan komoly mértékűvé, hogy szakemberhez kell fordulni vele. Ebben a cikkemben elmondom, milyen estekben szükséges gyermekpszichológus segítségét kérni!

közösség