Tanévkezdés 2020: Mire figyeljünk! – Bors Magazin interjú

A Bors Magazinnak adott interjúmat itt olvashatod el!

3 tipp tőlem a tanévkezdéshez!

Már csak 4 nap és becsengetnek az iskolába… Különös tanévkezdés lesz ez 2020 szeptemberében. Fél év kihagyás után teljes bizonytalanságban ülhetnek vissza a gyerekek az iskolapadba. Nem tudhatjuk lesz-e második hulláma a járványnak és ha lesz, akkor milyen szigorításokkal jár majd.

Több fórumon is beszéltem már a kérdésről, ezért szeretném veled megosztani a gondolataimat a témában. Előre leszögezem azonban, hogy nekünk pszichológusoknak sincs tapasztalatunk egy ilyen globális probléma kezelésében. Ezért a legkézenfekvőbb arról beszélni, hogyan kezeljük a bizonytalanságot.

A Bors Magazin is megkérdezett, mire figyeljünk most a leginkább az iskolakezdéskor. Végül mégis kikerült online a honlapjukra a cikk. Itt elolvashatod!

Még május végén írtam egy cikket az új oldalamra. Úgy érzem, ez most is aktuális! Tulajdonképpen ma sem tudunk biztosabbat mi vár ránk a tanévben mint májusban. 🙁

A cikkben a 3 leggyakoribb kérdésre keresem a választ:

  • Hogyan fog tanulmányaiban felzárkózni a gyerek a többiekhez, ha az otthon töltött idő alatt kevesebbet tudtunk vele tanulni mint kellett volna?
  • A karantén alatt nagyon magába fordult, úgy tűnik egyre kevesebb igénye van az osztálytársaival találkozni. Mivel segíthetek neki, hogy kimozdítsam otthonról?
  • Iskolaváltás esetén mire készüljünk?

A válaszokat itt olvashatod el!

Ha követed a Gyermekpszichológus blogot a Facebookon, akkor bizonyára tudod, hogy minden kedden este 9-kor élőben jelentkezem egy gyermekpszichológiai témával, amiről a zárt csoportomban lehet szavazni.

Ezen a héten itt is az iskolakezdés volt a téma! Nézd vissza a videót a Facebookon! ITT

névtelen terv (1)

9 jel, hogy a kamasz gyermeked bajban van

Ne gondold, hogy az a jó, ha kamaszkorú gyermeked soha nem lázad vagy a legjobb barátjaként kezel. A serdülőkori identitáskrízis egy megúszhatatlan változás a család életében. Akárcsak a dackorszak idején, itt is szélsőséges érzelmi állapotok

ingyenes kurzus

A te gyermeked

web fooldal 6 ingyenkurz (1)
  • Tud türelmesen várakozni vagy úgy érzed túl hamar türelmetlenné válik?
  • Eljátszik szépen egyedül vagy folyton csak téged nyaggat, hogy játssz vele?
  • Hagyja, hogy nyugodtan telefonálj és válts néhány szót egy másik felnőttel vagy állandóan közbeszól?

Ha így érzed, akkor neked készítettem el az „Így tanítsd türelemre a gyermeked” INGYENES online gyermekpszichológiai kurzust. Kattints a gombra és töltsd le.

ÉRDEKELNEK AZ ÚJDONSÁGOK?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE!

A legfrissebb gyermekpszichológiai hírek személyesen tőlem!