Tanévkezdés 2020: Mire figyeljünk! – Bors Magazin interjú

Rendhagyó módon kezdődik a tanév 2020-ban a koronavírus járvány idején...
tanévkezdés
Fotó: michaeljung (Canva)

A Bors Magazinnak adott interjúmat itt olvashatod el!

3 tipp tőlem a tanévkezdéshez!

Már csak 4 nap és becsengetnek az iskolába… Különös tanévkezdés lesz ez 2020 szeptemberében. Fél év kihagyás után teljes bizonytalanságban ülhetnek vissza a gyerekek az iskolapadba. Nem tudhatjuk lesz-e második hulláma a járványnak és ha lesz, akkor milyen szigorításokkal jár majd.

Több fórumon is beszéltem már a kérdésről, ezért szeretném veled megosztani a gondolataimat a témában. Előre leszögezem azonban, hogy nekünk pszichológusoknak sincs tapasztalatunk egy ilyen globális probléma kezelésében. Ezért a legkézenfekvőbb arról beszélni, hogyan kezeljük a bizonytalanságot.

A Bors Magazin is megkérdezett, mire figyeljünk most a leginkább az iskolakezdéskor. Végül mégis kikerült online a honlapjukra a cikk. Itt elolvashatod!

Még május végén írtam egy cikket az új oldalamra. Úgy érzem, ez most is aktuális! Tulajdonképpen ma sem tudunk biztosabbat mi vár ránk a tanévben mint májusban. 🙁

A cikkben a 3 leggyakoribb kérdésre keresem a választ:

  • Hogyan fog tanulmányaiban felzárkózni a gyerek a többiekhez, ha az otthon töltött idő alatt kevesebbet tudtunk vele tanulni mint kellett volna?
  • A karantén alatt nagyon magába fordult, úgy tűnik egyre kevesebb igénye van az osztálytársaival találkozni. Mivel segíthetek neki, hogy kimozdítsam otthonról?
  • Iskolaváltás esetén mire készüljünk?

A válaszokat itt olvashatod el!

Ha követed a Gyermekpszichológus blogot a Facebookon, akkor bizonyára tudod, hogy minden kedden este 9-kor élőben jelentkezem egy gyermekpszichológiai témával, amiről a zárt csoportomban lehet szavazni.

Ezen a héten itt is az iskolakezdés volt a téma! Nézd vissza a videót a Facebookon! ITT

Szeretnéd jobban megérteni gyermeked lelkivilágát?

Nézd meg, hogyan segít neked ebben A magabiztos szülők iskolája!
Népszerű!

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Megosztom:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn