Iskolakezdés – Együttműködés a Régió Játékkal

Így a tanév elején neked szülőként is fontos szereped van abban, hogy a gyermeked beilleszkedjen, visszaszokjon az iskolába.Néhány dolog, amire figyelj!
bojti andrea rj forgatás
  • Legyen egy kiszámítható napirendje, ami egyben érzelmi biztonságot is nyújt.
  • Ebben fontos időt hagyni a kikapcsolódásnak és a szabad játéknak. Mert az iskolai elvárások, a fegyelmezettség önmagában is fárasztó és megterhelő a gyermek számára.
  • Ezért jó, ha van egy kis “zsilipelésre” lehetősége. Azaz közvetlenül az iskola után pihenhet, ne kelljen egyből tanulnia.
  • Érdemes megválogatni a különórák mennyiséget. De legalább nem az első hetekben egyből mindennapi különórákkal terhelni.
  • Beszélgessetek minél többet az újdonságokról, mi az ami változott. (Pl elment egy tanár, új tantárgyak vannak) Ez még akkor is fontos, ha épp lerázna a gyerek. Ne hagyd annyiban! Később ugyanúgy rákérdezhetsz.

Ezekről a kérdésekről és a járványhelyzet okozta bizonytalanságról forgattunk ma egy szakmai anyagot a Régió Játék budaörsi üzletében.Részletek hamarosan. A tartalmat a Régió Játék szponzorálta.

Szeretnéd jobban megérteni gyermeked lelkivilágát?

Nézd meg, hogyan segít neked ebben A magabiztos szülők iskolája!
Népszerű!

Tetszett a cikk?

Akkor kérd az INGYENES Gyermekpszichológiai Magazin Hírlevelet és én minden hónapban elküldöm neked a legfrissebb híreket, cikkeket és különleges ajánlatokat a Gyermekpszichológus BLOG-tól!

Megosztom:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn