Családi együttműködés a gyermeknevelésben – ATV Híradó

A gyermekek számára alapvető érzelmi szükséglet a biztonságos kötődés mindkét szülővel. Ezt nagyban elősegíti (mily meglepő!) ha mindkét szülő aktívan részt vesz a gyermekgondozás, gyermeknevelés körüli teendőkben. Legyen szó pelenkázásról, éjszakázásról a babával, közös játékról vagy a hordozásról.

Azért jobb ha tudjuk, a férfiak egy jó részének ez természetes igénye is. De sajnos még most is sokat kell tennünk azért, hogy kiegyensúlyozottabbá váljanak a gyermekneveléssel kapcsolatos feladatok. Sok apuka azt éli meg, hogy a hétköznapi taposómalomban, a sok munka mellett, ha szeretne sem tudna több időt tölteni a gyermekeivel.

Éppen ezért támogatandó minden olyan eszköz és intézkedés, ami segít megteremteni ezt az egyensúlyt.
Én a magam részéről szakemberként mindig a családi együttműködést támogatom. A gyermekvállalás, gyermeknevelés (ideális esetben) egy szülőpár dolga.

névtelen terv (1)

9 jel, hogy a kamasz gyermeked bajban van

Ne gondold, hogy az a jó, ha kamaszkorú gyermeked soha nem lázad vagy a legjobb barátjaként kezel. A serdülőkori identitáskrízis egy megúszhatatlan változás a család életében. Akárcsak a dackorszak idején, itt is szélsőséges érzelmi állapotok

ingyenes kurzus

A te gyermeked

web fooldal 6 ingyenkurz (1)
  • Tud türelmesen várakozni vagy úgy érzed túl hamar türelmetlenné válik?
  • Eljátszik szépen egyedül vagy folyton csak téged nyaggat, hogy játssz vele?
  • Hagyja, hogy nyugodtan telefonálj és válts néhány szót egy másik felnőttel vagy állandóan közbeszól?

Ha így érzed, akkor neked készítettem el az „Így tanítsd türelemre a gyermeked” INGYENES online gyermekpszichológiai kurzust. Kattints a gombra és töltsd le.

ÉRDEKELNEK AZ ÚJDONSÁGOK?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE!

A legfrissebb gyermekpszichológiai hírek személyesen tőlem!